Het Weilvaccin heeft gewerkt!

Ik had al diverse zwem-, duik- en freedivediploma’s toen ik de Leidse grachten in dook. Daar kwamen na een aantal jaren ook diverse speciale ontheffingen bij van de gemeente Leiden, plus veiligheidsprocedures die ik vastlegde met de waterpolitie.

En natuurlijk heb ik een flinke dosis gezond verstand, want wat ontbrak er nog? Antistoffen tegen een ernstige watergedragen ziekte: de ziekte van Weil, ofwel Leptospirose.

Het humane vaccin liet ik i.o.m. het LUMC (de poli infectieziekten) uit Frankrijk komen en volgens mij was ik in Nederland proefkonijn 1! Het lab van het RIVM heeft in november 2017 aangetoond dat ik antilichamen had tegen zowel serovar Leptospirose Icterohaemorrhagiae icterohaemorrhagiae als L.i. Copenhageni: dat waren er twee voor de prijs van één!

Noot: bij de titerbepaling in februari 2018 kwamen de antilichamen tegen Copenhageni niet meer duidelijk ‘boven water’, maar de belangrijkste antistoffen zijn die tegen de Ictero en daar heb ik er ruim voldoende van.

Uiteraard ben ik dolblij met de resultaten, met de minimale bijwerkingen van dit bijzondere humane vaccin en het feit dat Dr Roestenberg van het LUMC hier met mij in wilde duiken. Op de pagina Weilvaccin lees je hoe jij ook aan dit vaccin kunt komen via je (huis-)arts en hoe je daarmee met een rustiger gevoel je aquatische werk of hobby kunt uitvoeren.

Contact

Aaf Verkade, adviseur stadsgrachten

Postadres:
Kijfgracht 12
2312 RZ Leiden
KvK-nr.: 64674487

Contact alleen per e-mail!

E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ik ben niet telefonisch bereikbaar. Omdat ik het erg druk heb, wil ik ongestoord kunnen werken. Alleen zo kan ik mijn opdrachtgevers goed werk leveren.

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van belangrijke ontwikkelingen over stadswateren en alles wat daarmee te maken heeft?

© Aaf Verkade, Adviseur Stadsgrachten | Disclaimer | Privacy Policy (pdf) | Algemene voorwaarden