Weilvaccin

Leptispirose alias "Ziekte van Weil"

Leptospirose, bekend als de ziekte van Weil, is een ernstige ziekte die de dood tot gevolg kan hebben. Deze aandoening wordt veroorzaakt door leptospiren die ratten bij zich dragen. Op de site van het RIVM vind je meer informatie over deze ziekte.

​In Nederland ​was tot voor kort geen ​vaccin voor mensen beschikbaar ​om deze ziekte te voorkomen; alleen voor honden. ​​Gelukkig bestaat het nu wél voor de meest voorkomende variant, de Ictero*.

Gelukkig maar, want door mijn werk lig ik regelmatig in uiteenlopende binnenstedelijke wateren zoals grachten, sloten, vijvers en slotgrachten. Deze stromen niet altijd even goed door, of er wordt veel gepicknickt op de oevers, met ongedierte zoals ratten tot gevolg.

Ik doe er dan ook alles aan om zo min mogelijk risico te lopen​ en ik wil maximaal beschermd zijn. Maar met ​een wetsuit en handschoenen ben ik ​helaas ​nog niet fullproof bestand tegen een ziekte als leptospirose. Vaccinatie zou dé oplossing zijn. En dat kan dus nu, gelukkig.

Stel je voor dat je zonder angst voor besmetting je werk of hobby kan uitvoeren...

Direct voor € 49,00 (ex. BTW) je eigen handleiding bestellen

Waarom is vaccinatie tegen Weil zo belangrijk?

 1. Door de opwarming van de aarde overleven de bacteriën steeds vaker onze winters. Dus ook de leptospiren die ratten bij zich dragen.
 2. Omdat sinds 1 januari 2016 geen gif meer mag worden gebruikt bij rattenbestrijding, zijn er veel meer ratten bij gekomen.
 3. Steeds meer mensen gaan te water, zowel in hun vrije tijd als voor hun werk.

Deze 3 factoren zorgen ervoor dat mensen een steeds groter risico lopen besmet te raken met leptospirose. Ik richt me hier - vanuit mijn werk als adviseur stadsgrachten - op collega's en hobbyisten die ook in mogelijk besmet water werken.

Vaccineren helpt in strijd tegen antibiotica

De ziekte van Weil wordt behandeld met antibiotica en in ernstige gevallen is opname in een ziekenhuis nodig. Het ministerie van Volksgezondheid wil van alle overbodige antibiotica af, omdat meer en meer bacteriën resistent worden door het (soms overmatig) gebruik ervan. Bovendien is voorkomen beter dan genezen, in dit geval letterlijk.

Twee belangrijke redenen dus om je te laten vaccineren. Goed voor jezelf én de volksgezondheid!
* Het RIVM meldt ter verduidelijking: "Dit Franse vaccin werkt tegen de variant L. Icterohaemorrhagiae, die door bruine ratten wordt verspreid. Er zijn ook nog andere soorten spirocheten die in Nederland de ziekte van Weil veroorzaken; die worden door muskusratten of muizen overgebracht.”

Ik ontdekte dat de Ictero toch wel de meest voorkomende variant is en daartegen kun je je nu dus laten inenten."

Uit mijn bloedtest d.d. 3 november 2017 blijkt dat ik na 2 vaccinaties antilichamen heb ontwikkeld tegen zowel serovar L.I. ictero als L.I.copenhageni.

Tip: Laat je ​altijd adviseren door een gespecialiseerde arts!

Investeer in gemoedsrust en een gezond lijf

Stel je voor dat je zonder angst voor besmetting je werk of hobby 24/7 kan uitvoeren in ons prachtige Nederlandse water. Dat je, áls je je een keer grieperig voelt, zeker weet dat je in elk geval geen Weil (variant Ictero) hebt opgelopen. Deze handleiding begeleidt je daarbij stap voor stap.

Na je bestelling ontvang je een factuur. Na betaling ontvang je een e-mail m​et ​alle bestanden. Daarmee kun je helemaal zelfstandig het proces van vaccinatie doorlopen. ​Voorheen was het een ​lastig en vooral een tijdrovend proces, maar dat is voor jou nu appeltje-eitje!

Tip: is dit interessant voor al je collega's? Vraag dan of je werkgever het bedrijfspakket wil aanschaffen; t/m ​31 december voor maar 149,-!

Direct aan de slag

 • Individuele licentie

  € 49,00 exclusief BTW

 • Bedrijfslicentie
  € 229,00 exclusief BTW
  Nu voor € 149,00

Voor wie is vaccinatie tegen Weil zo belangrijk?

Voor verschillende beroepsgroepen en hobbyisten. Denk aan onder andere:
 • onderwaterfotografen
 • beroepsvissers
 • aquatisch biologen
 • openwaterzwemmers, zoals triatleten en mud-runners
 • deelnemers aan binnenstedelijke zwemwedstrijden

Frans vaccin

Ik heb na uitgebreid onderzoek ontdekt dat de Franse farmaceut Imaxio al jaren een succesvol vaccin produceert voor de Europese markt. Na veel zoek- en regelwerk, heb ik voor elkaar gekregen dat dit vaccin ook in Nederland voor mij beschikbaar werd. Maar het is nog niet geregistreerd op de Nederlandse medicijnenmarkt. Wie het nodig heeft, moet dan ook VEEL moeite doen om gevaccineerd te worden.

Twee jaar onderzoek teruggebracht tot 20 stappen

Ik heb na uitgebreid onderzoek ontdekt dat de Franse farmaceut Imaxio al jaren een succesvol vaccin produceert voor de Europese markt. Na veel zoek- en regelwerk, heb ik voor elkaar gekregen dat dit vaccin ook in Nederland voor mij beschikbaar werd. Maar het is nog niet geregistreerd op de Nederlandse medicijnenmarkt. Wie het nodig heeft, moet dan ook VEEL moeite doen om gevaccineerd te worden.

Wil jij ook ingeënt worden?

Wil jij ook met een gerust hart je waterwerk doen? Laat je dan inenten. Inmiddels ben je denk ik wel overtuigd van het nut van vaccinatie tegen leptospirose.
Heb je het al een keer gehad? Dan heb je maximaal twee jaar antistoffen in je lijf - tegen de variant die je ziek maakte.

Bespaar jezelf veel tijd en frustratie ​en laat mij je helpen! Laat mijn uitzoekwerk letterlijk jouw gids zijn. ​Ik heb alle ingewikkelde stappen langs alle instanties in binnen- en buitenland en op internet al voor je klaargezet. Ik heb het wiel voor je uitgevonden. Het zou zonde zijn als jij dat ook gaat doen, want jij hebt wel wat anders te doen. Namelijk je eigen werk!

Daarom heb ik alles wat jij moet weten in het documentatiepakket Weilvaccin ​gegoten, waaronder:

 • hoe je dit vaccin in je bezit krijgt, met een checklist die je stap voor stap kan volgen
 • hoe je bezwaren van je huisarts en vaccinatie-arts weerlegt met het document bezwaren en tegenargumenten
 • wetenschappelijke onderzoeken die de werking van dit vaccin bewijzen en aanraden
En nog veel meer. Zoals scientific papers over clinical trials. Omdat het middel in Nederland nog niet geregistreerd is, is het wel de bedoeling dat je gedurende de periodes rond je vaccinaties een logboekje bijhoudt, zodat de importeur sneller een goed beeld krijgt van de bijwerkingen van het vaccin en het sneller kan laten registreren. Hier hebben jij én je collega's baat bij. Om het je gemakkelijk te maken, heb ik hiervoor een Excel-bestand gemaakt dat je alleen maar hoeft in te vullen en aan je vaccinatie-arts hoeft te overhandigen.

TIP: je hebt 3 vaccinaties nodig om 100% resistent te worden en elke twee jaar een booster, o​m die resistentie weer 100% te maken. Omdat de ziekte van Weil (leptospirose) een beroepsziekte is, kan het zijn dat je werkgever de vaccinatiekosten (terug)betaalt. Vraag het na! Dat kan jou weer flink geld schelen.

Contact

Aaf Verkade, adviseur stadsgrachten

Postadres:
Kijfgracht 12
2312 RZ Leiden
KvK-nr.: 64674487

Contact alleen per e-mail!

E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ik ben niet telefonisch bereikbaar. Omdat ik het erg druk heb, wil ik ongestoord kunnen werken. Alleen zo kan ik mijn opdrachtgevers goed werk leveren.

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van belangrijke ontwikkelingen over stadswateren en alles wat daarmee te maken heeft?

© Aaf Verkade, Adviseur Stadsgrachten | Disclaimer | Privacy Policy (pdf) | Algemene voorwaarden